Navn: Lars Fausk
Alder: 27 
Bosted:
Yrke: Taxisjåfør, 08181 Taxi

Store jobbmuligheter i bransjen 

I 2016 bestemte Lars Fausk seg for å satse på taxisjåføryrket. Det siste året har han jobbet for Taxi 08181, hvor han stortrives. – Go for it! Sier Fausk til andre som ønsker å prøve seg i bransjen.
– Jeg valgte dette yrket fordi det rett og slett virket interessant, og fordi jeg alltid har likt å kjøre bil, forteller Fausk, som startet som ekstrahjelp for Bremnes taxi, før han gikk videre til 100% jobb hos Taxi 08181 i juni 2021. 

– Hvordan gikk du frem for å bli taxisjåfør?  
– Først kontaktet jeg daglig leder i et taxiselskap. Der fikk jeg opplysninger om hvordan man skulle gå frem for å bli sjåfør. Fikk helseattest hos lege, og søkte til politi om kjøreseddel. Etter at det var i orden, startet jeg opplæringen i taxiselskapet, forteller Fausk. 

– Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg? 
– Jeg starter oftest med skolekjøring, men enkelte ganger litt tidligere dersom reisende skal tidlig avgårde med båt, fly eller buss. Deretter er det som regel tid til en matbit, før jeg går i gang med pasientreiser, eller kjøring av kunder som for eksempel skal handle eller reise. Videre er det skolekjøring og ofte litt privatturer, før arbeidsdagen er ferdig, sier Fausk, som sier han trives godt i jobben.

– Hva er det beste med jobben som taxisjåfør?
– Det blir vel at en møter mange forskjellige og hyggelige mennesker, både faste og nye passasjerer. Liker å kunne hjelpe de eldre, og sørge for at skolebarn kommer seg trygt til skolen. Kjøre passasjerer hvor de enn vil. Det er også utrolig kjekt å se nye plasser hvis man er på langtur. 

– Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?
– Vil anbefale jobben for deg som er glad i å møte folk. Deg som er hjelpsom, har sansen for å kjøre bil, og ikke minst er serviceinnstilt!

– Hvordan ser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?
– Ganske store. Det vil alltid være behov for sjåfører, enten det er fulltid eller helgesjåfører. Hvis du føler du har det som skal til, er serviceinnstilt og glad i å kjøre bil – go for it!

© Copyright Haugaland taxibuss